Velkommen til www.decorativ.no  - Din kreative distributør

 

Close
0 produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Preferanser
  Søk

  Designers Gouache fra W&N


  Winsor & Newtons Designers Gouache

  Designers Gouache - Kort fortalt

  Designers Gouache fra Winsor & Newton er en vannbasert opak maling i svært dekkende og sterke farger, som gir en matt farge når den er tørket. Designers Gouache er blitt laget siden 1935, og er spesielt populære blant illustratører og kommersielle kunstnere. Designers Gouache fortsetter å tilby det beste utvalget av gouache i kunstnerkvalitet tilgjengelig, ved å bruke materialer av høyeste kvalitet og unik ekspertise. Winsor & Newton Designers Gouache kommer i 14ml tuber i 82 farger, og 5 farger i 37ml tuber.

  Gouache uttales «guasj» og er en dekkende vannfarge som gir en matt overflate når den tørker. 

  Gå til Designers Gouache i nettbutikken   Last ned fargekart

  Historien til Gouache

  Gouache er faktisk både en teknikk og et produkt. Teknikken, som dateres til før renessansen, viser til bruk av hvitt for å oppnå opasitet i vannbaserte farger. Opprinnelig brukt til å belyse manuskripter, var det Paul Sandby på 1700-tallet som først brukte maleteknikken mye og senere pre-raphaelittene. Opake teknikker ble ytterligere popularisert av impresjonistene og post-impresjonistene i deres bruk av pastell, litografi og tresnitt. Gouache, produktet, var et resultat av denne interessen for både opake og vannbaserte produkter. Plakatfarge dukket opp etter første verdenskrig, og dette ble betydelig forbedret av Winsor & Newton, med introduksjonen av Designers' Opaque Water Color på 1930-tallet.

  Introduksjon

  Designers Gouache fargene er en rekke opake vannfarger, såkalt fordi de ble utviklet for og fortsetter å bli brukt av designere, illustratører og kommersielle kunstnere for å skape livlige bilder og illustrasjoner i ensfarget farge. Gouache er imidlertidig også mye brukt i kunst som en opak akvarellmaling, eller i kombinasjon med kunstnerens akvarellfarge. Det brukes også mye av skoler og høyskoler for å lære teorien om fargeblanding.

  Først introdusert av Winsor & Newton i 1935 som "Designers' Opaque Water Color" oppnådde sortimentet raskt den anerkjennelsesstandarden som er felles for Winsor & Newton - som mer enn 70 år senere blir akseptert som den beste kvaliteten Designers Gouache på markedet.

  I dag har Designers Gouache-serien for fordeler fra betydelig utvikling innen teknologi, produksjonsmetoder og tilgjengeligheten av de beste pigmentene for å gjøre det mulig å produsere den bredeste og letteste paletten som er tilgjengelig. Serien inneholder både rene enkeltpigmentfarger for de lyseste, sterkeste blandingene, så vel som nøyaktige før-blandede farger. I tillegg inkluderer gouache noen unike, lyse farger - fordi noen ganger er fargens glans viktigere enn noe annet. Utvalget i dag er også jevnere, flatere, mer opakt og sterkere enn noen gang før.


  Gouache på sort underlag

  Hvorfor bruke gouache?

  Gouache er en veldig allsidig maling som kan overskride grensen til mange medier. Du kan bruke den som en akvarellmaling, blande den som en oljemaling og "tørrbørste" som en akryl. Den kan brukes i et tynt lag i begynnelsen av et maleri og deretter påføres i tykkere lag mot slutten. På grunn av sin opake natur kan den påføres i solide farger, slik at du kan male lag-på-lag fra mørkt til lyst.

  Det er en hurtigtørkende maling med en suveren dekkekraft som oppnås ved høye nivåer av pigmentering. I motsetning til transparent akvarellfarge, hvor du må planlegge for å reservere det hvite på papiret, er gouache mer kontrollerbar og lar deg fjerne feil og male på nytt.

  Overflater og grunnlag

  • For kunstnermalerier anbefales syrefritt akvarellpapir (hvitt eller farget) for å imøtekomme det bredeste utvalget av teknikker og for å sikre langsiktig stabilitet.
  • Designere og illustratører velger ofte hot pressed akvarellpapir eller "illustration board", som begge har en flat overflate som reproduserer godt.
  • Teksturert papir, farget papir eller monteringskartong kan også brukes for å oppnå forskjellige finisher. Det er anbefalt å bruke tyngre papir for å gi en mer stabil overflate for malingen, spesielt hvis flere lag blir påført.

  Male lag-på-lag

  Designers Gouache er beregnet på å bli brukt ganske tykt i forhold til akvarellmaling. Hvis den tynnes ut med for mye vann, kan den "pulveriseres av overflaten" når den er tørr. Hvis den brukes i for mange tykke lag, kan den ha en tendens til å sprekke, på grunn av at underlagene absorberer vann og Gum Arabic fra den nylig påførte malingen. Dette blir kun tydelig når malingen er tørr. Det anbefales færre lag som definitivt er best når du jobber med gouache.

  Gum Arabic kan blandes med Designers Gouache når du maler i lag for å redusere sprekker. Gum Arabic bør også tilsettes fargen om du skal bruke den til airbrushing, for å sikre at malingen ikke blir altfor tynnet ut. Tilsetningen av Gum Arabic bør imidlertidig holdes på et minimum da det øker glansen og transparensen som den brukes i store mengder.

  Når du bruker en lysere farge over en mørker farge, må du forsikre deg om at den lysere fargen har en høy opak grad. Unngå å male farger som er klassifisert som "blødende" på fargekartet. Hvis du trenger å overmale slike farger, kan du bruke Bleedproof White som et mellomlag.

  Anbefalt fargepalett

  Din palett skal gi et bredt fargespekter og bør ha en god balanse mellom sterke farger og svakere fargetoner. Vanlig praksis er å opprettholde en bred palett på rundt tolv farger, og legge til ved spesifikke krav. Vi anbefaler disse fargene som en grunnleggende fargepalett:

  Lemon Yellow, Permanent Yellow Deep, Flame Red, Cadmium Red, Alizarin Crimson, Phthalo Blue, Ultramarine, Winsor Green, Burnt Umber, Yellow Ochre, Burnt Sienna, Permanent White.